Φιλοζωικο Σωματειο Προστασιας Αδεσποτων Ζωων Πτολεμαιδας "Οι Αδεσποτοι Ηρωες"

Αριθμος τσιπ
966 000 101 072 080
Η ιστορία της Μάρθας είναι από αυτές που προκαλούν μόνο θλίψη και καθρεφτίζουν την κατάσταση πολλών αδέσποτων σκύλων στην Ελλάδα.
Η Μάρθα μας πέρασε την ζωή της αόρατη, ανάμεσα σε άλλα σκυλιά σε ένα χωριό της Πτολεμαϊδας. Έπεσε θύμα δηλητηρίασης από φόλα και κατάφερε να επιζήσει. Κάποια στιγμή πρέπει να εμφάνισε και τα πρώτα σημάδια καρκίνου στους μαστούς της όμως ποιος να προσέξει ένα σκυλί στον κόσμο του "έλα μωρέ ,τι να κάνεις ,άστο να ψοφήσει ". Η κατάσταση της με τα χρόνια ξέφυγε σε σημείο που το σκυλί κουβαλούσε έναν όγκο σχεδόν 4 κιλών σαν μπάλα ανάμεσα από τα πόδια της, πράγμα που την δυσκόλευε ακόμα και στο βάδισμα.
Η Μάρθα για καλή της τύχη βρέθηκε κάποια στιγμή στα χέρια ανθρώπων που δεν την προσπέρασαν και άμεσα ξεκίνησαν τα χειρουργεία καθώς υπήρχε ελπίδα σωτηρίας.

Μετρώντας ήδη δύο χειρουργεία και πηγαίνοντας για τα τελευταία η Μάρθα επιτέλους κοιμάται,τρώει ,περπατάει φυσιολογικά και για πρώτη φορά είναι ασφαλής. Μια ήρεμη γλυκιά σκυλιτσα που δεν το έβαλε κάτω και υπέμεινε χωρίς κανένα παράπονο την θεραπεία της.

Είναι σχεδόν 9 ετών και νομίζω της χρωστάμε στην υπόλοιπη ζωή της να νιώσει μέλος μιας οικογένειας και τη θαλπωρή ενός σπιτιού. Όποιος την υιοθετήσει θα έχει την παρέα ενός ήσυχου και τρυφερού πλάσματος. Ας αλλάξουμε το τέλος της θλιβερής αυτής ιστορίας με μια όμορφη νότα αισιοδοξίας!

Για αυτήν και για όσα σκυλάκια ευχόμαστε να έχουν την ίδια τύχη.

(Ευχαριστούμε θερμά τα άτομα τα οποία ήρθαν σε επικοινωνία με την ομάδα μας για να βρούμε την Μάρθα, τον κ.Ηλία και την κ.'Αννα που ανέλαβαν όλα της τα έξοδα και τον κ.Σωκράτη για την παροχή οχήματος όποτε χρειάστηκε.)

Εθελοντές Φιλοζωοι Πτολεμαϊδας